Interview: De sympathiekste midlaner van Fnatic: xPeke

Door Azlannagh, 26-02-2014 20:00

Interviewer: Choppy

xPeke, eerst en vooral, hoe gaat het met jou?

Met mij gaat het heel goed, bedankt.

Wat heeft jullie naar Brussel gebracht, we dachten dat er sprake was van een nieuwe sponsor?

Ja, inderdaad, we hebben een nieuwe sponsor, King of Shaves. Onze nieuwe sponsor wou dat we iets gingen doen met de fans en samen met SteelSeries is deze meet&greet met de fans dan hier georganiseerd. Zij hebben alles voor ons geregeld, dus zorgen wij hier voor de promotie en ontmoeten we onze fans.

Hoe goed doet nieuwe aanwinst Rekkles het in jullie groep? Is het nu beter dan voorheen?

De laatste patch had vooral invloed op AD Carry's, voorheen kon je de meeste champions gewoon afmaken omdat ze niet zo 'tanky' waren. Je moet je nu als AD Carry vooral positioneren zodat de tank van de tegenstander je niet afmaakt. Rekkles is nog steeds enorm goed, maar de patch heeft z'n invloed gehad. Hij carried nog steeds een aantal spellen, maar het zijn er minder dan vroeger, want de AD Carry heeft nu zes items nodig in plaats van twee.

Wat houdt je gemotiveerd? De fans? Het geld? De vrouwen?

Normaal gezien zijn het de fans en mijn familie die er voor zorgen dat ik blijf doorgaan. Vooral de echte fans. Of we nu winnen of verliezen, zij staan altijd voor ons te juichen en zij zijn altijd super enthousiast.

Met welke champion ben je trouwen League beginnen spelen?

Mijn eerste game ooit heb ik gespeeld met Nunu. Ik had geen flauw idee hoe het spel werkte en ik heb Nunu gekozen omdat de ultimate mij wel aanstond, omdat die veel schade deed. Het was voor mij een grote teleurstelling om dan ook te ontdekken dat die ultimate niet echt werkte zoals ik had verwacht. Ik ging er dan ook meteen van uit dat er een bug in het spel zat en dat ik daarom bijna geen schade deed. Niet lang daarna vertelde iemand mij hoe ik die ultimate wel moest gebruiken, maar toen stierf ik elke keer.

Hoe ziet het dagelijks leven van een progamer er eigenlijk uit?

Het dagelijks leven is eigenlijk vrij saai. Je zou denken dat het eigenlijk vrij interessant is, maar het oefenen is nogal saai. We worden rond de middag wakker -we zijn immers gamers, we gaan laat gaan slapen-, we ontbijten en dan beginnen we te oefenen. We beginnen ongeveer met oefenen tussen 13u en 14u, we houden een korte pauze rond 18u en daarna doen we verder tot een uur of tien.

Interviewer: Steez.

Heb je een rivaal die je maar al te graag digitaal op z'n bek geeft?

Faker is de persoon om te verslaan op dit moment. De meeste mensen hebben goede en slechte dagen, maar hij blijft gewoon doorgaan op datzelfde niveau, alsof hij een robot is.

Je speelt al League sinds seizoen één en je hebt het spel zien veranderen, wordt het allemaal soms niet wat te ingewikkeld?

Het is onwerkelijk soms. Neem nu die buitenlandse teams die naar Noord-Amerika gaan om daar te kwalificeren voor LCS. Ze hebben een teamhuis en leven op kosten van het team zelfs voor ze nog maar geplaatst zijn in de LCS. Ze worden betaald om te spelen in de 'amateurliga' van League en dat is eigenlijk wel behoorlijk gek als je weet van waar LoL komt als een eSport.

Nog een bericht aan je fans?

Bedankt om ons te steunen en te volgen en maak jullie geen zorgen, binnenkort doen we beter!

 

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam