LCS EU Recap

Door Shark0Killer, 15-04-2014 13:00

Elf weken geleden begon de LCS Spring Split, uitkijkend naar wat de nieuwe teams gingen brengen en wat het zogenaamde ‘superteam’, Alliance, zou presteren. Week 1 begon al niet goed voor Alliance zonder overwinning op 4 games. Fnatic daarentegen won zonder problemen hun eerste 4 games en ging 4-0 tijdens de start van de Spring Split. Ook de nieuwe teams konden geen spectaculaire dingen laten zien in de eerste week. SHC ging met 1-3 onderuit.

Tijdens week 2 moesten Alliance en SHC aan de bak als ze wouden laten zien wat ze konden. Alliance liet die week dan ook wat zien en ging 2-0. Voor SHC zat er echter geen verbetering in en ze verloren weer hun games. Ondertussen ging Fnatic rustig door op cruise control en wonnen ze hun game voor deze week zonder problemen. Bij wijze van verrassing was het niet Gambit Gaming die de tweede plaats bemachtigde, maar was het Roccat dat liet zien uit welk hout het gesneden is. Gambit Gaming stond op een derde plaats, maar Cph wolves liet Gambit de hete adem in de nek voelen. SK Gaming nam de vijfde plaats in, ook al verloren ze hun 2 games van die week.

Week 3 kwam eraan en hoewel Fnatic nog steeds op cruise control zat na 8 overwinningen en één verlies, werd het tijd dat andere teams hen het vuur aan de schenen begonnen te leggen. Gambit Gaming had dit door en ging de week uit met 2-0 winst in tegenstelling tot Alliance, Cph Wolves en Roccat die alles verloren, die week. SHC kon week 3 eindigen met hun eerste 2 overwinningen van de LCS Spring Split. 

De 4de week zorgde voor wat actie want Fnatic verloor hun twee wedstrijden en dat gaf Gambit Gaming de mogelijkheid om terug bij te benen voor de eerste plaats. Het was niet alleen Gambit Gaming die Fnatic het vuur aan de schenen kwam leggen want ook Roccat en Alliance gingen een clean 2-0 sweep. Onderaan bleven SHC en Millenium vechten voor hun plaatsen.

Roccat liet tijdens week 5 weten uit welk hout het gesneden was en ging 2-0 waardoor het Fnatic van de troon weghield. Fnatic verloor dan weer de 2 wedstrijden van de week en ook Cph Wolves en het zogenaamde ‘Superteam’ Alliance verloren hun games. Rode lantaarns SHC en SK Gaming konden dan weer zonder problemen hun twee wedstrijden winnen in week 5.

In week 6 werd het tijd voor Alliance om te laten zien wat het waard was. Als het team de play-offs nog wou halen, moest het nu wakker worden, want halverwege de split stond het nog steeds laatste met 4-8 op het scorebord. In week 6 konden het team er iets uithalen, maar het ging toch toch 1-1. Ook Millenium zat in hetzelfde schuitje. Het stond op een zesde plaats aan het einde van week 5, maar het moest beide games winnen als het vast wou houden aan de zesde plaats. Net zoals Alliance kon Millenium alleen de 1-1 waarmaken. Met deze stand kwam het op een gedeelde zevende plaats. Fnatic, dat de eerste plaats in de vorige week verloor aan ROCCAT, ging ook deze week weer onderuit met 0-2.

Fnatic moest deze week echt aan de bak, want nadat het al 6 keer achter elkaar verloren had, werd het tijd dat het team terug ging winnen. Fnatic haalde echter alleen een 1-1 score uit week zeven. Ook ROCCAT verloor verrassend de twee games van de week.  Vanonder zagen we Alliance en Millenium nog altijd sukkelen.

Daarna was het tijd voor de eerste superweek tijdens week 8. De ogen waren gericht op Fnatic, Alliance en Gambit Gaming. Fnatic zat al een tijde in een in een dipje en moest dus presteren om in de top 6 te blijven, maar het bleef uiteindelijk steken op een 2-2 score. Gambit bleef ook op 2-2 steken, maar door de twee winstpunten kon het de eerste plaats opeisen. SK Gaming had letterlijk een superweek, want het kon een score van 3-1 behalen en hiermee bereikte het team de tweede plaats. Ook Alliance werd wakker en het behaalde een zeer mooie score van 4-0. Met die score kon het een gedeelde vierde plaats opeisen met Cph Wolves en Fnatic. Aan de staart zien we SHC samen met Millenium. SHC ging zwaar onderuit met 0-4 en Millenium kon een 2-2 uit de brand slepen.

Met nog 3 weken te gaan en met Gambit en SK op de eerste plaats, werd het tijd dat de andere teams in actie schieten. Alliance, dat een boost had gekregen door hun 4-0 winst de vorige week, had 2 games op het programma en won ze allebei. Dat bracht de streak van het team op 6-0. Voor Fnatic is het na weken met amper 3 overwinningen op 10 games hoog tijd dat het de 2 games van deze week wint. Dat  lukt zonder enig probleem. Cph Wolves verloor tweemaal en kwam op een zesde plaats terecht. Helemaal aan de onderkant van de lijst blijft Millenium alsmaar verder wegzakken.

In de voorlaatste week kon alles nog gebeuren. Fnatic en Alliance wonnen hun 2 games zonder problemen, want hen samen met SK Gaming op een gedeelde eerste plaats bracht. Roccat, dat tijdens week 5 tot 7 op de eerste plaats stond, zakt ondertussen weg naar een vierde plaats. Daar staat het samen met Gambit Gaming. Cph Wolves zal met SHC vechten om de plaats in de play-offs. Millenium is ondertussen uitgeteld en kan een plaats in de kwalificatiematches niet meer uit de weg gaan.

De allerlaatste week van deze split zal alles beslissen voor de play-offs. Alliance, Fnatic en SK Gaming vechten om het behoud van de eerste plaats. SK Gaming zette een score van 4-0 op het bord en dat leverde hen definitief de hoogste plaats op. Hierdoor lag het lot van Alliance in de handen van Fnatic. Als Fnatic een score van 2-2 zou behalen, dan zou er een extra match nodig zijn tussen hen en Alliance, maar Fnatic was een maatje te groot voor Cph Wolves. Die laatste overwinning gaf Fnatic uiteindelijk de tweede plaats. Aan de onderkant van de bracket vochten Cph Wolves  en SHC het met elkaar uit om de laatste plaats in de play-offs. SHC verloor alle games van die week en Cph Wolves had genoeg aan een 2-2 score om in de play-offs te belanden.

Reacties

 • skywarior

  Was een interessante seizoenshelft. Niet de meest explosieve maar je merkte richting het einde dat teams weer serieuzer werden.

  jammer genoeg dat ene incident waar de Remake ineens naar voren kwam wat gewoon vreemd was.

  Ik ben tevens ook benieuwd wat er uit de challenger series zal komen richting de lcs. De teams die er deze helft bijgekomen waren hebben me een aantal keer positief verbaast.

  Maar eerst de region play offs.
  Leuk artikel trouwens om het weer wat terug te lezen.

  • Geplaatst op 2014-04-15 om 16:27

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam